luni, 9 mai 2011

MAMALIGUTA IN VAS ROMAN





-aprox.2l si 2oo ml apa
-1 lingura mare de sare
-400 gr. faina de malai
-branza-eu am folosit 3 felii de telemea si branza de oaie
-2 felii de salam taranesc
-3 felii slaninuta afumata
-aprox.400 gr. kaizer
De asta avem nevoie pentru a face o delicioasa mamaliguta la vasul roman.
Punem apa la fiert,dupa ce incepe sa clocoteasca adaugam sarea.
Adaugam si faina de malai in ploaie in timp ce amestecam rapid, sa nu se faca cocoloase.
In timp ce fierbe mamaliga ,pregatim ''carnoasele''-le taiem cubulete si le topim putin intr-o tigaie.


Framantam si branza sa se desfaca apoi incepem ''ansamblarea'' in vasul roman dinainte pregatit,adica tinut in apa pentru cel putin 30 min.,altenand straturile de mamaliga cu cele de carnuri si branza.

Ultimul strat va fi de branza si kaizer.
Punem capacul pe vasul roman si dam la cuptor asa acoperit pt. 30-40 min.-depinde cat sunteti de nerabdatori  ,dupa care descoperim vasul si mai lasam pana se rumeneste.
Asa arata la fata, inainte si dupa tratamentul la temperatura ridicata.
Servim cu smantanica sau fara,dar musai cu Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...