M-am inspirat de aici.....si am ajuns la o alta varianta a coronitei -cea cu telemea,spanac si carnati afumati.
E deosebit de gustoasa dar si foarte apetisanta ,numai buna pentru impresionat musafiri.
La ingredientele de la aluat n-am modificat nimic,doar umplutura am ''imbogatit-o'' sa fie mai pe gustul ''carnivorelor'' ,asadar avem nevoie de:
-450 gr. faina,220 ml.apa,60 gr. unt topit,2 lingurite sare,1 lingurita zahar,drojdie cat o nuca
Punem toate ingredientele in masina de paine si punem la programul framantat si dospit .
Dupa ce aluatul a dospit ,il impartim in trei bucati-pt. trei coronite.
Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura.
-1 kg. spanac,1 ceapa uscata,2 fire de ceapa verde,8 catei de usturoi,450 gr. telemea,200 gr. carnati afumati uscati,ulei,piper.
Spanacul se opareste ,apoi se scurge bine, cu mainile chiar ,sa se scurga bine zeama.
Ceapa taiata marunt se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu usturoiul,apoi se adauga carnatii taiati bucatele si se mai lasa putin pe foc pana se rumenesc apoi se adauga si spanacul stors.
Se omogenizeaza toate la un loc,se adauga un praf de piper si telemeaua taiata .cubulete,dupa care oprim focul si punem umplutura la racit.
Se umplu coronitele cum vedeti mai jos,se ung cu galbenus de ou deasupra,se presara chimen si susan,apoi se coc aproximativ 20 min.
Sunt foarte, foarte gustoase ....se pot servi si reci dar atunci proaspat scoase din cuptor sunt dementiale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu