sâmbătă, 14 mai 2011

INGHETATA DE BANANE


Se pare ca se apropie vara,asa ca e musai sa o intampinam cu congelatoarele pline de inghetata.
Cea care deschide sezonul ,e o  inghetata aromata si simpla ca si ingrediente  si mod de preparare.
Avem nevoie de:
-4oo ml. de smantana grasa-ce am folosit eu e suuupegrasa
-3 banane coapte
-2-3 vanilii
-zeama de la 1 lamaie

Incepem cu smantana -o mixam impreuna cu zaharul vanilinat pana sta bat .
Ne indreptam apoi atentia asupra bananelor-le curatam de coaja,le pisam cu o furculita-nu-i nici o problema daca raman bucatele mai mari-sau le bagam la blender si facem o pasta fina.
Odata pasate/zdrobite,le stropim cu zeama de lamaie fiindca oxideaza foarte repede si nu o sa arate prea placut  si le amestecam cu frisca obtinuta pana se omogenizeaza bine .
Punem intr-un vas compozitia rezultata si dam la congelator.

Pentru a obtine o inghetata cremoasa ,scoatem vasul de la congelator  la fiecare 2 ore si amestecam ..altfel va iesi o inghetata plina de cristale/ace  de gheata .
Servim simpla  ori  insotita de fructe-  e la fel de buna.....

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...