luni, 16 mai 2011

CIORBA TARANEASCA DE PUI



Nu cred ca exista casa unde sa nu se gateasca ciorbita,macar saptamanal... cu  legume diverse, cu un pic de carne -doar cat sa-i dea gust si musai cu  bulion.
De data asta am gasit prin frigider:
-2 aripi si 2 spati de pui
-vreo 3 morcovi
-cateva feliute de telina
-1 ceapa
-frunze verzi de patrunjel si leustean
-1/2 pahar pasta de ardei
-bulion
-2-3 catei de usturoi
-sare si piper


Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece,la foc  mare.
Taiem legumele cubulete ,frunzele de leustean le taiem marunt si le punem pe toate peste carnea care deja fierbe.Le lasam la foc mare pana ce carnea e fiarta .

Scoatem aripile afara si desprindem carnea de pe oase ,o taiem bucatele mici si o punem inapoi in oala.Punem bulionul si pasta de ardei,potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea un clocot.
Inainte sa stingem focul adaugam si patrunjelul taiat marunt si usturoiul pisat.
E o ciorbita acrisoara care merge bine cu un ardei iute langa si cu un pic de smantanica.

Rapid si gustos.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...