marți, 10 mai 2011

NEGRESA MAIASTRA CU CREMA SPECIALA DE TRUFE

Cu aceasta prajiturica am  castigat  un cantar electronic de bucatarie pe pagina de facebook a PRAJITURIEI.
Pentru a face blatul avem nevoie de :             
-150 ml. de lapte
-350 gr. de zahar
-250 gr. de faina
-250 gr. margarina Rama
-3 linguri cacao
-4 oua
-2 linguri de zahar pentru albusuri
-1/2 plic de praf de copt
-1 zahar vanilat
-nuca de cocos -pt. ornat

 Pentru crema folosim:
-250 gr. ciocolata neagra
-160 gr. smantana
-35 gr. margarina Rama
-1 lingura esenta de rom
- 5 linguri de apa
Incepem sa facem blatul topind margarina .
Cand aceasta s-a topit adaugam laptele,zaharul cacaoa si vanilia si lasam pe foc sa dea un clocot si sa se ingroase putin,ca un siropel.
Lasam sa se raceasca ,apoi adaugam galbenusurile,faina si praful de copt.
Ultima data incorporam si  albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar,apoi punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie pergament si dam la cuptorul incins .
Cat timp e blatul la cuptor ,ne ocupam de crema ,crema care se face aproape singura -punand toate ingredientele intr-o cratita la bainmarie,pana se topeste ciocolata si se ingroase putin

Blatul e copt cand scobitoarea cu care il incercam iese curata.
Lasam sa se raceasca putin,dupa care turnam crema peste  si ornam cu nuca de cocos .
Eu am folosit si cativa carlionti simpatici de ciocolata .
Incercati-o cu incredere fiindca e foarte pufoasa si aromata

2 comentarii:

  1. Prajitura arata super si pare delicioasa!
    Imi place mult si prezentarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sanda ,prajitura e delicioasa si foarte foarte pufoasa .
    Incearc-o si o sa-mi dai dreptate.Pup

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...