luni, 4 iulie 2011

ROSII UMPLUTE CU FICATEI DE PUI


Daca e vara ,teoretic macar,e obligatoriu gatitul acestui fel-rosii umplute cu ficatei de pui.
E o mancarica usoara ,dietetica daca servim fara garniutra asa cum am facut noi sau se poate transforma intr-un fel satios daca punem alaturi o garnitura de orez sau de cartofi...alegerea va apartine.
Am folosit urmatoarele :
-rosii
-ficat de pui aprox. 500 gr.
-ceapa
-2-3 catei de usturoi
-sare si piper
E foarte simplu-spalam  rosiile apoi le taiem capacul si scoatem miezul din ele cu tot cu seminte-aceastea le taiem bucatele si le lasam deoparte .
Taiem  rosiile  si din partea de jos astfel incat sa stea in pozitie de drepti :) si sa nu curga umplutura din ele.
Ficatul de pui spalat si curatat de pielite il amestecam cu ceapa taiata -eu acum am taiat-o fideluta dar la fel de bine se poate taia si cubulete,cu usturoiul pisat,cu sare si piper dupa gust.Mergea foarte bine si ceva patrunjel dar cum n-am avut  n-am pus.
Cu compozitia asta am umplut fiecare rosie dupa care le-am pus in tava ,una langa cealalta .Miezul taiat l-am presarat printre rosii,am stropit totul cu ulei apoi am dat tava la cuptor .
Mai trebuie sa zic ca a fost delicios ?

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...