miercuri, 27 iulie 2011

ARDEI UMPLUTI


Ce as putea sa zic despre ardeii umpluti?..decat ca sunt un fel usor de preparat si ca sunt o alternativa la traditionalele sarmalute ,dupa parerea mea.
Eu ii fac  de ani de zile exact asa cum m-a invatat mama mea si probabil ca si pe mama a invatat-o bunica deci e reteta mostenita din generatie in generatie.
Asadar avem nevoie de
-ardei,cam 7-8 depinde de marimea lor si de cativreti sa umpleti
-1 kg de carne de porc macinata
-1 cana  si 1/2 orez cu bob lung spalat in mai multe ape
-1 ,2 cepe depinde cat sunt de mari
-sare,piper,boia-dupa gust
-1 ou
-ulei-daca nu e carnea grasa
-500 ml. bulion
-2-3 frunze de telina
-2-3 l de apa-depinde cat de multa zeama vrem sa avem
Curatam ceapa si o taiem fin de tot sau o dam pe razatoare.Tocam carnea dupa care o amestecam cu condimentele-totul dupa gust,adaugam ceapa , oul,uleiul si  orezul.

Omogenizam bine .
Cu amestecul obtinut umplem ardeii curatati de seminte si pielitele de pe dinauntru ,dupa care ii punem unul langa celalalt in picioare

Peste ei turnam usor apa amestecata cu bulionul.Punem si vreo 2 fire de telina pentru un plus de aroma,sare si piper si dam la fiert la foc mic pana se fierbe orezul.
Se servesc cu smantana.
S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...