joi, 14 iulie 2011

DULCEATA DE COACAZE NEGRE


Una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat vreodata-asta pot sa zic despre dulceata de coacaze negre.
E dulce-acrisoara ,parfumata ,cu o textura fina -e perfecta din punctul meu de vedere.
Fiindca fac pentru prima data am dat cu goagalu' :) si am gasit mai multe variante de obtinere a dulcetei si pana la urma am facut tot cum mi s-a nazarit mie.
Asadar la
-3 kg de coacaze curatate si spalate am folosit
-1 si 1/2 kg. de zahar,
-2 cani de apa,
-zeama de la 1/2 lamaie mica,
-un varf de lingurita de conservant
Coacazele pregatite ,adica spalate si curatate,le-am pus pe foc impreuna cu cele 2 cani de apa

si le-am lasat sa dea un clocot.Cand a inceput sa faca spume am adaugat si zaharul si zeama de lamaie si-am mai lasat sa fiarba .

Se leaga  repede asa ca fiti  pe faza-eu cred ca am fiert-o cam mult ,era destul de consistenta cand s-a racit-dar am scuza ca fac pentru prima data asa ca ma iert :) si promit sa nu repet greseala.
Inainte sa opresc focul am amestecat un varf de lingurita de conservant cu 2-3 linguri de dulceata dupa care am omogenizat cu restul de dulceata din oala.
Am obtinut 10 borcanele de 300 ml si cat se vede pe farfurie de ""dulceata de nota 11''-atat am obtinut de la mofturosul sef :)-asa ca sunt mai mult decat multumita.

4 comentarii:

  1. Vaaai, ce as intinde eu un colt de paine proaspata acolo :(((

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu ca tine ...dar eu sunt mai mult cu facutul si privitul din pacate :((

    RăspundețiȘtergere
  3. E printre cele mai gustoase ,dupa parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...