luni, 25 iulie 2011

MUFFINS CU DOVLECEL SI SUNCA


Ceva bun-bun cu dovlecel ....din nou...pentru ca ne place,ne place,ne place,place,place :)
De data asta intr-o combinatie cu sunca si cascaval...hmmm, ceva foarte reusit si aromat.
Ingrediente
-1 cup faina de malai (ceva mai fina)
-1 cup faina alba
-2 lingurite rase praf de copt
-1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
-1 lingurita de sare
-100 gr. de cascaval
-1/2 cup kefir( sau iaurt)
-1/4 cup ulei
-2 oua
-1 cup dovlecel
-piper dupa gust
-cimbru,patrunjel
-sunca
-susan
Curatam dovlecelul si-l radem pe razatoarea mare apoi il lasam sa stea cu sare  1/2 ora sa-si lase apa,dupa care il stoarcem bine .
Amestecam faina de malai (eu am rasnit-o un pic sa fie mai fina),faina alba,sarea, piperul,praful de copt,si bicarbonatul impreuna cu cascavalul ras.

Intr-alt vas batem putin cu telul ,cat sa se omogenizeze bine,iaurtul cu uleiul si ouale

dupa care amestecam cu ingredientele uscate.Adaugam si dovlecelul bine stors de apa,cateva fire de patrunjel taiate marunt si cimbru uscat,dupa gust.
Amestecam pana se incorporeaza.
Ungem formele de muffins cu ulei si tapetam cu faina de malai.Punem cate o lingura din compozitie in fiecare forma ,in mijloc punem cateva cubulete de sunca dupa care acoperim cu inca un rand de aluat

Presaram cu susan apoi dam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde dar nici reci nu sunt de lepadat,asa ca merg de minune la pachetel.
Si ca sa vedeti pufosenie

Reteta adaptata de aici
S-aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...