vineri, 17 iunie 2011

DOVLECEL SCAZUT


Una din mancarurile preferate vara e aceasta mancarica scazuta de dovlecel...se face repede si la fel de repede trece,fiindca e gustoasa si calda si rece.
Avem nevoie de
-dovlecel
-ceapa
-ulei
-usturoi
-marar
-2-3 linguri de faina
-smantana
-lapte
-sare si piper
Se face foarte simplu..calim ceapa taiata marunt intr-un strop de ulei,dupa care adaugam si dovlecelul razuit pe razatoarea mare..acesta va lasa apa asa ca probabil nu va trebui sa mai adaugati decat foarte putina  ,in cazul in care vedeti ca nu e suficient de fiert dovlecelul.
Odata dovlecelul inmuiat,facem o ingrosala din faina ,lapte si smantana pe care o punem peste dovlecei ca sa lege mancarica.
Potrivim de sare si piper,adaugam usturoi dupa gust,marar maruntit- din belsug  apoi...servim -ori simplu fara nimic langa .ori cu o bucata de carnat sau de slaninuta prajita..e delicios oricum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...