vineri, 24 iunie 2011
INGHETATA CARAMEL CU KRANT DE MIGDALE
Inghetata... din nou,dar nu orice inghetata ci mama inghetatelor :)..the best of the best-asta daca va place caramelul dar la cat e de cremoasa si fina sigur nu o sa-i rezistati,chiar daca nu sunteti iubitori de caramel.
Am folosit
-250 frisca lichida
-100 gr. zahar
-50 ml. lapte
-1 ou+2 linguri de zahar
-1 pumn de fulgi de migdale
Cele 100 gr. de zahar le-am pus intr-o cratita ,pe foc mic sa se caramelizeze.
Cand s-a topit tot zaharul ,am oprit 3 linguri in cratita iar restul de caramel l-am turnat pe o bucata de hartie de copt unde am presarat fulgii de migdale peste el .
Am lasat sa se raceasca dupa care cu ajutorul ciocanului de batut snitele l-am maruntit ,nu fin ci asa in bucatele potrivite.
Restul de caramel l-am stins cu laptele (aveti grija sa folositi o oala inalta caci se umfla si stropeste peste tot la inceput pana ce scade) si am lasat cateva minute pana a scazut si s-a transformat intr-un sosulet.
Am lasat sa se raceasca dupa care l-am amestecat cu oul mixat bine cu cele 2 linguri de zahar.
Am batut frisca pana a stat bat,dupa care am amestecat-o cu compozitia de ou
si cu krantul de migdale
apoi am dat la congelator.
Ca decoratiuni am folosit spirale din caramel.
Gustul fin si cremos al inghetatei combinat cu bucatelele de zahar caramel te fac sa mai ceri o portie :) asa ca eu va mai dau cu drag inca una
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bunatate!!!ce-mi plac spiralele din caramel.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa.
Mi-au iesit faine spiralele cu toate ca le fac pentru prima data :) .. cat despre inghetata- e una dintre preferatele mele fiindca aduce mult la gust cu tortul egiptean-slabiciunea mea :)
RăspundețiȘtergere