luni, 6 iunie 2011
DIPLOMAT CU IAURT SI CAPSUNI
Nimic nu intrece gustul racoros al acestui mini-diplomat-prospetimea iaurtului combinata cu parfumul dulce al capsunilor face ravagii.
Reteta e preluata de aici ,eu i-am facut doar mici modificari.
Am folosit pentru 6 portii urmatoarele:
-250 gr. kefir
-350 gr. smantana pentru frisca
-7 linguri de zahar
-1 plic gelatina-10 gr.
-3 plicuri vanilie
-400 gr. capsuni+100 gr. zahar-dar mi-a iesit cam dulce deci data viitoare pun mai putin
Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece ,cam 100 ml. am folosit ,si am lasat-o 15 minute sa se umfle.
Am batut smantana dulce cu zaharul si vanilia ,am adaugat si kefirul si am omogenizat bine .
Capsunile spalate si curatate le-am amestecat cu zaharul
,le-am pisat cu furculita si apoi le-am pus pe foc pana s-a topit tot zaharul.
Dupa ce au trecut cele 15 minute ,am pus gelatina la bain marie sa se lichefieze apoi am impartit ochiometric -cam trei sferturi din ea am pus peste frisca batuta si restul peste capsunile zdrobite-amestecand bine in timp ce turnam in fir subtire.
Am pus in fiecare bol cateva linguri din amestecul de capsuni
apoi am turnat din amestecul de frisca si iaurt.
Mi-a fost frica sa nu se combine straturile asa ca am lasat sa se prelinga usor frisca pe peretele bolului.
Am dat la frigider peste noapte .
Se face rapid si se mananca si mai rapid ,de aceea va zic sa faceti portie dubla ca n-are rost sa va complicati doar pentru atat :) -atat de savuros e .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu