miercuri, 2 mai 2012
TORT CU CREMA DE BRANZA SI LAPTE
Un tort usor si hranitor,cu crema din branza de vaci si visine racoritoare.
Pentru partea care va sustine crema avem nevoie de
- 200 gr, de biscuiti (digestivi am pus eu,se pot pune de oricare )
-80 de gr. de unt
Pentru crema sunt necesare
-1 l de lapte
-5oo gr. de branza de vaci cremoasa
-300 gr. zahar
-30 gr. gelatina
-zeama de la 1 si 1/2 lamaie
-esenta de vanilie
Pentru a obtine stratul de visine am folosit
-350 gr. de visine congelate
-4 linguri de zahar
-8 gr. de gelatina
Cu ajutorul robotului,maruntim fin biscuitii,apoi ii amestecam cu untul topit.Acoperim cu aceasta compozitie fundul unei forme de copt, de preferat cu inel detasabil,si imbracata cu folie alimentara pentre a fi siguri ca nu curge crema.Dam la rece.
Intr-o cratita punem la fiert laptele,adaugam si zaharul apoi lasam sa se raceasca .
Intre timp pregatim gelatina,conform instructiunilor de pe plic.
Cand laptele e doar putin caldut,incalzim gelatina hidratata, la cuptorul cu microunde, cat sa se lichefieze,cateva secunde-nu mai mult,apoi o amestecam in lapte.
Branza de vaci,pe cat posibil cremoasa nu uscata,o pasam ,tot la robot pana obtinem o crema fina dupa care turnam laptele si lasam sa se mixeze impreuna pana se omogenizeaza.
Acum adaugam si zeama de lamaie si esenta de vanilie.
Strecuram visinele decongelate.Zeama care s-a ales o punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam ca acesta sa se topeasca.
Turnam,in siropul caldut, in fir subtire- gelatina-(pregatita ca mai sus).Lasam sa se raceasca aprope de tot .
Acum scoatem tava de la frigider ,adaugam siropul de visine si aranjam dupa bunul plac si visinele.
Dam la rece cateva ore dar cel mai bine e sa fie lasat peste noapte si doar apoi..atacat :)
Perfect!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata minunat!!!
RăspundețiȘtergereFelicitari!!!
Cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place !
RăspundețiȘtergere