Daca va place aroma deosebita a ghimbirul la fel de mult cum imi place mie,atunci inghetata asta nu mai are nevoie de nici o prezentare...are tot ce-i trebuie-ghimbir :)... proaspat si parfumat .
Ingrediente
-400 ml. frisca lichida
-200 ml. lapte
-120 gr. zahar
-4 galbenusuri
-130 gr. ghimbir
Punem la fiert intr-o oala ,laptele,frisca,jumatate din cantitatea de zahar si ghimbirul taiat bucatele.
Fiebem la foc mediu apoi oprim focul .
Pentru aproximativ 1 ora ,lasam ghimbirul in amestecul de lapte si frisca,sa iasa toata mireasma ,dupa care aducem din nou la fierbere.
Intre timp,batem galbenusurile cu restul de zahar,pana ce acesta e topit.
Luam de pe foc laptele si il turnam in fir subtire peste galbenusuri ,mixand in continuare,pana ce ambele compozitii sunt omogenizate.
Punem din nou la foc mic,pana ce crema imbraca lingura ,iar atunci cand trasam cu degetul o linie pe dosul lingurii ,aceasta nu umple dunga trasata.
Nu dureaza mai mult de 5 minute si crema e gata.
Indepartam rapid de pe foc si turnam amestecul printr-o sita ,sa scapam de bucatelele de ghimbir,iar vasul in care am transferat crema il plasam rapid intr-un alt vas plin cu apa rece,
Inainte de servire cu 15-20 min. ,se scoate si se lasa la frigider .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu