luni, 28 mai 2012

SALATA DE DOVLECEL


Ce buna e ...cu rosii mari ,roz,carnoase de gradina..
Avem nevoie doar de
-dovlecei - 1-2 bucati
-ceapa- 1-2
-ulei- aprox. 1 ceasca
-sare si piper
-usturoi-3-4 catei , dupa gust
-maioneza- din 1 galbenus de ou + 1 lingurita mustar + ulei + sare
Curatam dovleceii si-i razuim .Presaram sare deasupra lor,amestecam si-i lasam sa stea 1/2 ore,sa-si lase zeama.
Ceapa o tocam marunt si o punem la foc mic sa se caleasca.Stoarcem dovleceii de apa apoi ii punem peste ceapa.Invartim tot timpul in tigaie caci au tendinta sa se prinda .
Lasam pe foc mic pana ce dovleceii isi schimba culoarea.


Lasam sa se raceasca.
Intre timp facem maioneza , frecand galbenusul de ou cu mustarul ,sarea si uleiul turnat in fir subtire .
Cand dovlecelul e rece se amesteca cu maioneza obtinuta ,se potriveste de sare si piper ,usturoi pisat apoi se da la frigider cateva ore... parca e mai bun rece :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...