La placinte inainte...asa incepe un proverb romanesc...iar eu zic ca acum, primavara ,nu putem refuza indemnul.
Pentru mine ,placintele n-au nimic deosebit,vreau sa zic ca pot trai fara ele,cu exceptia celor cu ceapa verde si marar....aici datele problemei se schimba :) si nu ma opresc la o bucata.
Aluatul il fac intotdeauna simplu,fara oua sau lapte.
-faina.....600 gr
-apa.......315-320 ml
-sare......1 1/2 lingurite
-drojdie......cat o nuca
Dizolvam drojdia in apa calduta.
Faina o amestecam cu sarea,adaugam apa calduta si incepem framantatul.
E gata si numai bun de pus la dospit cand aluatul de desprinde de pe maini si e putin elastic.Pentru mine ,munca asta o presteaza masina de paine.
Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura am folosit
-branza de oaie
-ceapa verde
-marar
-sare daca cumva mai e nevoie
Se pun toate dupa gustul fiecaruia-mai cu branza,mai cu putina ceapa ,mai cu mult marar...
Aluatul dospit ,il rasturnam pe suprafata de lucru usor infainata,si il impartim in 9-10 bucati,si aici depinde de preferintele fiecaruia , cat de mari sau cat de mici le vreti.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata ,punem in mijlocul ei compozitia de branza (cam 2-3 linguri/placinta) apoi aducem marginile spre mijloc,apasand cu degetul pentru a sigila placinta.
Intindem din nou cu sucitorul,astfel incat sa subtiem placinta.
Coacem fiecare placinta pe o parte si pe alta,intr-o tigaie stropita cu putin ulei,pana ce se rumenesc frumos.
Se papa calde si sunt perfecte cu pahar de iaurt rece langa .
Vai doamne cat de bine arataaaaaaaa, pfffff
RăspundețiȘtergereImi place mult mult de tot, aveam de mult la favorite blogul tau dar uitasem sa ma mai uit pe aici :P , acum o sa revin sa fac si eu placintele astea, pfffffffffff....
Da .aste-s placintele mamelor si bunicilor noastre...sunt cele mai bune
RăspundețiȘtergere