Ingrediente
-900 gr.pipote si inimi
-5 cepe
-3-4 linguri ulei
-3 lingurite pasta de ardei
-2 cani de bulion
-3 linguri smantana
-2 linguri faina
-3 capatani de usturoi
- o mana de patrunjel verde
-sare si piper dupa gust
Curatam si spalam in mai multe ape,pipotele si inimile.
Ceapa taiata marunt,o calim la foc mic in ulei.
Adaugam si pipotele,amestecam iar cand scade apa pe care au lasat-o ,adaugam pasta de ardei si amestecam din nou.
Punem si o cana doua de apa si lasam sa fiarba sub capac.
Probam cu furculita ,iar cand sunt fierte maruntaiele adaugam bulionul si ceva apa daca a prea scazut,si mai dam un clocot.
Intre timp desfacem faina in smantana si un pic de apa,apoi o turnam in fir subtire peste zeama de pe maruntaie.
O mai lasam pe foc pana se ingroasa ,cateva minute ,nu dureaza mult,dupa care oprim fierberea.
Acum la sfarsit am adaugat usturoiul zdrobit ,sare si piper dupa gust,si patrunjel taiat marunt.
S-aveti pofta buna !
O mancarica foarte buna pe care nu am facut-o de foarte mult timp!
RăspundețiȘtergere