Avem nevoie de putine ingrediente
-1 aluat foietaj,
-1 kg de prune (cantarite cu samburi cu tot)
-2-3 linguri de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)
-scotisoara ,ghimbir,vanilie
A fost foarte greu....sa las sa se dezghete aluatul :) timp in care am spalat prunele si le-am taiat in sferturi.Dupa dezghetare am pus aluatul in tava,l-am intepat cu o furculita sa nu se umfle prea tare apoi am aranjat prunele una langa cealalta.
Am presarat prafurile frumos mirositoare ,zaharul dupa care l-am dat la cuptor -{eram curioasa sa-l incerc si pe ceva dulce :)}.S-a facut repede, in 15- 20 minute a fost coapta si sunt sigura ca si in cuptorul de la aragaz, bine incins, se face la fel de iute.
Inainte de servire am presarat zahar pudra vanilat.
V-as mai zice ca e combinatia perfecta intre dulce si acrisor ,crocant si cremos..dar va las sa va convingeti singuri... asa ca va servesc si pe voi cu o feliuta :)
Si daca tot e cu prune, nu se poate sa nu-mi iau tarta si sa merg in vizita :) la Papa Bun,la Provocarea Lunii August''Dulce Romanie"'
Simpla dar delicioasa,aluatul foietaj il ador,prunele imi plac asa ca ma inscriu la o portie,cu permisiunea ta,ofc:).Pupici!
RăspundețiȘtergereJG,vezi de ce imi place mie foietajul?
RăspundețiȘtergereCu mare drag,Flory iti dau o portie ...cand mai fac :)
RăspundețiȘtergere