vineri, 5 august 2011

LEGUME LA GRATAR CU ROSII SI PATRUNJEL


Daca va plac vinetele si dovleceii ,atunci  o sa adorati mancarea/salata  asta.E surprinzator cum folosind doar cateva ingrediente se poate obtine o aroma atat de deosebita,usoara...intruchiparea verii.
Destula vorbarie ,sa trecem la fapte.Avem nevoie de
-1 dovlecel
-1 vanata
-rosii
-usturoi
-patrunjel
-sare
-ulei
Nimic mai simplu-curatam si taiem dovlecelul si vanata rondele subtiri ,dupa care le aruncam intr-o tigaie-gratar ( eu le-am pensulat cu putin ulei inainte)

,le schimbam la fata si pe-o parte si pe alta apoi  le inbalsamam cu un mujdei gros de usturoi (stiti voi-usturoi pisat ,sarat si frecat cu ulei pana se ingroasa) in care am taiat maruntel o mana de patrunjel

.Le amestecam pe toate-vinete,dovlecel si mujdei-bine bine, sa acoperim toate feliutele aburinde cu piscaciunea usturoiului dupa care adaugam rosiile taiate cubulete.Amestecam inca o data ,dupa care degustam ,eventual mai potrivim de sare.
Iese o bunaciune de te lingi pe degete..la propriu :)
Va servesc si pe voi cu o portie :)
S-aveti pofta!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...