Asadar avem nevoie
-vinete -vreo 4 mititele am avut eu
-ceapa
-ardei
-gogosar
-rosii
-patrunjel
-usturoi
-sare si piper
-cascaval
-mamaliguta lasata mai moale
-ulei
Am spalat vinetele,le-am taiat in doua pe lungime apoi le-am scobit miezul,dupa care l-am taiat cubulete.
La fel am procedat si cu celelalte legume.Am amestecat totul ,am asezonat cu sare si piper dupa care am umplut barcutele :).
Din apa ,sare si faina de malai facem o mamaliguta moale ,ca sa o putem intinde usor peste legume.Imediat ce o luam de pe foc o amestecam cu cascaval ras.Pe fiecare vanata punem 3-4 linguri(depinde de marimea vinetelor,poate merge si mai mult daca aveti vinete mai mari)) de mamaliguta fierbinte,si o intindem bine sa acoperim complet toate legumele,sa obtinem un capac de mamaliga.
Stropim vinetele cu ulei,in tava punem apa-putina,ca o sa mai lase si legumele-dupa care dam la cuptor pana se rumeneste mamaliguta .
Se poate servi si calda si rece ,cu sau fara smantana....dar cu e mai buna,credeti-ma :)
Grozav,JG!Un fel de 2 in 1!Pup!
RăspundețiȘtergere