miercuri, 17 august 2011

PUI UMPLUT CU CLATITE


Incepem saptamana in forta cu un fel consistent si foarte apetisant-pui umplut cu clatite.Nu e nimic complicat ,totul se face foarte usor  insa  rezultatul final e deosebit, tocmai de asta inscriu acest fel la Provocarea Lunii August-Dulce Romanie .
In primul rand ,avem nevoie de
- un pui,intreg
-1 ceapa mare
-2 ardei galbeni
-1 gogosar
-1 vanata
-sare si piper
-1-2 linguri de ulei
-usturoi
-patrunjel verde
-cateva ace de rozmarin
-vreo 20 de clatite-depinde si de marimea puiului
Incepem prin a desprinde pieptul si celelalte parti ale puiului de piele{ nu ne atingem de pulpe si aripi}astfel incat sa ramana pielea cat mai intacta.Mie nu mi-a reusit prea bine operatiunea asta dar s-a rezolvat ,dupa umplere, cu un ac si-o ata :)
Decupam carnea de pe cosul pieptului o taiem cubulete.Procedam la fel cu vanata si cu restul legumelor dupa care le punem pe toate la calit.Asezonam cu sare,piper,potrivim de usturoi si rozmarin ,dupa care presaram si ceva patrunjel maruntit. Lasam sa se inabuse in zeama proprie pana ce aceasta incepe sa scada.

Cu acest amestec umplem clatitele astfel incat  sa nu iasa zeama pe la capetele lor .

Odata clatitele rulate ,le  indesam bine in pielea puiului,dupa care incercam sa facem o mica operatie estetica :) si sa coasem pielea rupta .

Intoarcem puiul cu cusaturile in jos,ii facem un masaj cu condimente (usturoi,boia,piper,sare-sau altele dupa preferinte),il plasam intr-o tava unsa cu ulei  si-l dam la cuptor, dupa ce am adaugat si ceva apa in tava ,ca sa nu se arda.
Lasam in cuptor pana ce pulpele sunt facute,dupa care servim caldut si cu pofta .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...