joi, 18 august 2011
STRUDEL CU MERE SI GHIMBIR
Era si timpul pentru ceva dulce si cum aveam ceva mere de vara pe stoc si cateva bucati de aluat foietaj la congelator am pus in aplicare primul strudel din vara aceasta si cel mai bun pe care l-am mancat vreodata..foarte aromat si foarte cremos.
Pentru 3 strudele am folosit:
-3 bucati aluat foietaj
-2 kg. mere
-300 gr. zahar
-50 gr. unt
-2 linguri amidon
-vanilie
- scortisoara
-1 lingurita de ghimbir
Am curatat merele de cotor ,nu si de coaja,apoi le-am feliat subtirel,cu ajutorul robotnicului :).Am pus la calit feliutele de mar impreuna cu untul si zaharul si le-am lasat pe foc pana ce s-au inmuiat si au lasat putina zeama .Am condimentat dupa gust cu scortisoara , ghimbir si vanilie
dupa care am presarat deasupra 2 linguri de amidon
,acesta va absorbi zeama lasata si face compozitia de mere foarte fina ,cremoasa.Am amestecat bine,am mai lasat 2-3 minute dupa care am oprit focul.
Dupa racire am impartit compozitia de mar la trei .Pe fiecare capat de aluat am pus mere calite,cat mai uniform ,si cu ajutorul foliei in care sunt impachetate foietajele am rulat strudelele.
Cu un cutit bine ascutit am facut crestaturi deasupra apoi le-am dat la cuptorul bine incins pana au capatat o culoare frumoasa deasupra.
Am servit pudrate cu zahar..caldute :)...cine sa mai aiba rabdare pana se racesc?! :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu