sâmbătă, 2 iunie 2012

PRAJITURA CU NES SI MAIA


Cand am vazut prima data prajitura asta ,mi-am zis ca trebuie sa o fac  si asta datorita ingredientului  drag mie-adica maiaua.
Am inlocuit nesul cu inka, fiindca am in batatura una bucata fecior energic caruia numai nesul ii lipseste :) , am folosit mai putin zahar, ulei , am facut alta crema .......si a iesit ce se vede.
Ingrediente blat
-3 oua
-300 gr. zahar
-362 gr. maia hranita
-362 gr. faina alba
-200 gr. ulei
-340 gr. lapte
-5 linguri cacao
-2 linguri inka ( sau nes)
-1 lingurita si 1/2 bicarbonat de sodiu
-o piscatura de sare
-esenta de vanilie-eu n-am pus fiindca zaharul pe care il folosesc la prajituri il amestec cu pastai de vanilie deci e gata aromat.

Crema
- nutela -cu cat mai multa cu atat mai ciocolatoasa e crema
-250 gr.margarina

Amestecam maiaua hranita ,crescuta, cu laptele si faina si lasam  vasul acoperit cu folie alimentara la temperatura camerei 3-4 ore.Nu creste mult dar la suprafata se vad bule mici.
Batem ouale bine de tot,adaugam zaharul si continuam mixarea  turnand  uleiul in fir subtire.
Punem esenta de vanilie ,sarea,bicarbonatul,cacaoa si nesul (inka) si omogenizam.
Combinam cele doua compozitii,cea cu maia si cea cu cacao

 apoi varsam aluatul intr-o tava (~22x33) tapetata cu hartie de copt.
Punem tava  in cuptorul bine incins si lasam sa se coaca pana cand scobitorea cu care verificam ,intepand blatul, iese curata.
Dupa ce se coace blatul,  lasam sa se raceasca  apoi ii tragem un strat de  crema ,in cazul de fata -margarina spumata in care am adaugat nutela.
Si pentru ca mi s-a parut putina crema pe care am pregatit-o ,la cat de neasteptat de inalt a iesit blatul :) ,am batut si ceva frisca in care am pus inka -din nou :)  si am trantit rapid cate un mot fiecarei bucatele de prajitura  :)
Notite
-data viitoare sa tai blatul in doua ,pentru a obtine doua foi -fiindca e de unde :)
- -||-                sa insiropez usor  blaturile cu capucino sau nes :)
- -||-                sa fac mai multa crema  fiindca e un blat dens,consistent (cu toate ca e foarte ''gaurit'')
- blat perfect pentru torturi

5 comentarii:

  1. Cat de frumos arata!
    Cu siguranta mi-ar placea ;;)
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !
      Cui nu-i plac prajiturile ?
      Duminica frumoasa si tie !

      Ștergere
  2. buna tiam descooerit blogu ai retete minunate dar as vrea sa te intreb termenu asta maia hranita as vrea sa fac si eu succes in continuare cu drag ely

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba de maiaua pe care o folosesc la facutul painii..... http://jurnaldegospodina.blogspot.ro/2012/05/maia.html - aici poti vedea cum se intretine o maia/drojdie salbatica ,nu e deloc complicat
      Aici ,la prajitura asta am folosit maia in punctul maxim de crestere adica maia hranita cu 3-4 ore inainte,tinuta la temp. camerei ...la unele produse cum sunt fursecurile cu maia, se foloseste maia rece direct de la frigider..

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...