luni, 18 iunie 2012
INGHETATA DE CIOCOLATA SI LAPTE CONDENSAT
O inghetata numai buna pentru zilele fierbinti de vara.
Avem nevoie de
-250 ml lapte
-350 ml frisca lichida
-250 ml lapte condensat
-4 linguri amidon
-130 gr. de zahar
-2 linguri de miere
-35 gr. cacao
-90 gr. ciocolata
-vanilie
-2-3 piscaturi de sare
Se dizolva amidonul in cateva linguri de lapte si se lasa deoparte.
Se amesteca laptele ramas cu frisca lichida , laptele condensat , zaharul ,mierea apoi se pun pe foc mic .
Cand amestecul incepe sa fiarba se adauga amidonul si cacaoa si se lasa la fiert aprox. 5 min.
Se ia de pe foc , se adauga ciocolata rupata bucatele , sarea si esenta de vanilie apoi se amesteca pana se topeste ciocolata .
Se toarna crema rezultata in alt vas si se lasa sa se raceasca dupa care se pune la congelator .
Sincer va spun ca am facut inghetata seara si nu am mai amestecat ,ca in cazul altor inghetate , dupa ce am introdus caserola la congelator.
Am scos-o si am lasat-o in frigider inainte cu 10-15 minute inainte sa mancam din ea .
Cel mai mult imi place ca nu are ace de gheata si ca se topeste destul de repede ,ceea ce este un mare plus cand ai copii pofticiosi care nu savureaza inghetata ci o mananca pe repede inainte ....deci risc de amigdale infuriate mai mic :)
Sursa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mm ce bine m-ai nimerit cu reteta asta,cred ca dementiala !
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana frumoasa!
E foarte buna..incearca doar si o sa ramai cu gandul la ea !
ȘtergerePup !