joi, 21 iunie 2012
PASTRAV LA GRATAR
O mancarica simpla ,gustoasa si sanatoasa pentru care avem nevoie doar de cateva ingrediente dar care combinate sunt un deliciu.
Asadar , am folosit
-3 pastravi
-usturoi verde +usturoi uscat
-ulei
-sare si piper
Am curatat pestii de solzi ( intestinele erau scoase ) ,i-am sarat si piperat si pe interior si pe exterior.
I-am lasat sa stea asa pana am preparat mujdeiul de usturoi -usturoiul uscat zdrobit + cozile verzi maruntite cu cutitul , pisate bine cu ceva sare in mojar apoi frecate toate cu ulei pana am obtinut o pasta buna ...de mi-a venit sa o mananc goala :)
Cu pasta asta am captusit generos burta pestilor
si i-am lasat sa stea cam 1 ora ,la frigider ,sa-si traga aroma.
Am preparat inca un mujdei ,doar din usturoi uscat ,pentru uns pesti pe exterior -eu as fi vrut si pentru ''fatada'' tot pasta verde dar am plasat-o din gros in burta ...dar ma felicit pentru asta, caci la urma a fost perfecta pentru incins bucatelele de carne in ea.
Am pus gratarul (cu apa) la incins ,am uns pestii pe o parte cu un strop de ulei ,i-am plasat pe gratar apoi i-am stropit din belsug cu mujdei pe partea care era sus .
Am lasat 15 min. pe o parte apoi i-am intors si am uns din nou cu mujdei.Dupa inca 15 min. au fost numai buni de papat.
Noi i-am servit cu legume fierte la aburi dar bag mana in foc ca langa niste cartofiori erau mortali :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu