miercuri, 11 iulie 2012

RULOURI DIN PIEPT DE PUI SI DOVLECEL



Da ! inca o mancare ce implica dovlecelul si cuptorul.... pentru ca ne place si vrem iar pe cel care nu vrea il obligam :))
Am folosit
-1 piept de pui mare
-1 dovlecel
-2 cepe
-5 catei de usturoi
-ulei
-pesmet
-sare, piper ,boia
Curatam dovlecelul de coaja si seminte apoi dam pe razatoarea mare.
Presaram sare ,amestecam si lasam sa stea 15-20 min. sa lase apa.
Taiem pieptul de pui felii , condimentam cu sare ,piper si boia dupa care lasam sa-si traga condimentele pana ne vom ocupa de dovlecel.
Taiem ceapa marunt ,o punem  in ulei incins ,adaugam dovlecelul scurs de apa si lasam sa se caleasca impreuna vreo 10-15 min ,in orice caz nu era complet facut cand am adaugat usturoiul pisat.Am mai lasat pe foc 5 minute ,timp in care am potrivit de sare si piper dupa care am trecut la pregatit rulourile.
Pe fiecare felie de carne am intins un strat uniform de dovlecel calit apoi  am rulat dinspre partea mai lata spre cea ingusta .Imediat dupa rulare am trecut ''grasuneii'' prin pesmet si i-am aranjat in tava unsa cu ulei -putin deoarece o sa mai iasa ulei si din dovlecei.
Am dat la cuptor aprox 40-45 min....eu ma orientez mai mult dupa culoare si putin spre deloc dupa ceas asa ca intotdeauna mi-e greu sa zic un timp exact  :)
Ce pot sa zic cu siguranta e ca sunt deliciosi...si calzi si reci da' musai un pic de mujdei de usturoi langa ,altfel nu merge :) .
Ehhh ..v-am facut pofta ?

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...