Daca sunteti fani
E simplu si se face repede.
Avem nevoie de
-1 dovlecel
-aprox. 300 gr. pesmet
-5 linguri de susan
-2 lingurite praf de usturoi
-sare si piper
Curatam dovlecelul de coaja si mijlocul ala samburos,daca e mai batranel, si-l taiem bastonase.Presaram deasupra lor sare si-i lasam cateva minute ,vreo 15-20 ,sa iasa apa din ei.
Intre timp rumenim usor susanul apoi il lasam sa se raceasca.
Il macinam ,cand e rece, impreuna cu pesmetul.Adaugam usturoiul granulat ,sarea si piperul si amestecam bine.
Prin aceast praf vom trece fiecare betisor de dovlecel ,imediat ce-l vom scoate din apa pe care au lasat-o ,astfel incat sa se lipeasca bine pulberea de condimente .
Asezam betele imbracate in pesmet ,intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,unsa cu un strat subtire de ulei.
Coacem pe o parte pana e rumenit ,apoi intorcem ,partea de deasupra sa ajunga jos ,sa se poata rumenii .
E gustarea perfecta sau cina usoara..cum vreti :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu