vineri, 15 iunie 2012

DULCEATA DE CAPSUNI


Azi incercam sa prindem in borcane , aroma  de vara , parfum de capsuni ,culori aprinse....
Sa pregatim consolarea de care vom avea nevoie in zilele reci si intunecate de iarna ,care va veni fara indoiala  :)
La 4 kg de capsuni curatate de codite  si spalate ,am folosit 1,5 kg. zahar si zeama de la 3 lamai potrivite.
Intr-un vas mai maricel, am amestecat capsunile cu zaharul si am lasat 12 ore la temperatura camerei sa-si lase zeama ,eu le-am lasat peste noapte -deci nu a fost prea cald .
Dupa trecerea acestui timp,am strecurat zeama lasata si am adaugat zeama de la lamai.
Am pus pe foc (mediu) si am lasat sa fiarba 40 min.Aveti grija ca face spume si se ''infoaie'' ,asa ca folositi o oala mare si spumati de cate ori e nevoie.
Cand am picurat pe o farfurie iar picatura a ramas ca o perla ,fara sa se intinga,sa se lateasca ,am adaugat si capsunile .
Am lasat pe foc inca 30 min.
In tot acest timp borcanele spalate si uscate le-am sterilizat in cuptor -pentru 20 min. .
Am umplut borcanele ,inca destul de fierbinti ,cu dulceata clocotinda ,am strans capacele si le-am intors cu fundul in sus sa se sigileze.
Eu ...fiindca nu am o camara racoroasa ,beci/pivnita ,un loc unde sa fiu sigura ca rezista tot ce pun pe iarna...am presarat un praf de salicilat dupa ce am pus in borcane.
Din cantitatea data mi-au iesit 10 borcanele de 375 ml de dulceata parfumata .

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...