luni, 12 septembrie 2011

COSULETE CU VINETE


Va era dor de ceva cu vinete ? :) ..mie da ,asa ca azi facem cosulete cu vinete ,numai potrivite pentru Provocarea lunii septembrie -“DULCE ROMÂNIE” 2011 ,gazduita luna ceasta de BETTY.
Pentru a obtine 18 cosulete avem nevoie de urmatoarele
-150 gr. faina de malai rasnita fin
-300 gr. faina alba
-70 ml. ulei de masline
-20 gr. de drojdie
-1 lingurita de miere
-aprox.200 ml. apa calduta
-sare
-cateva masline fara samburi
-1 vanata mai mare sau 2 mai mici
-1-2 cepe
-2 gogosari
-sunca
-ulei
-cativa catei de usturoi
-cascaval
-sare,piper
-patrunjel
-rosii
Amestecam fainurile ,adaugam uleiul de masline si apa calda in care am dizolvat drojdia si mierea de albine.Presaram si sare dupa care incepem framantarea.

Dupa ce obtinem o coca nelipicioassa ,usor de lucrat o putem lasa la dospit pana pregatim umplutura.
Pentru aceasta ,va trebui sa taiem vinetele cubulete ,sa le presaram cu sare si sa lasam o jumatate de ora sa-si lase amareala .Apoi le scurgem de zeama lasata  si le calim impreuna cu ceapa  , gogosari si sunca  -taiate toate cubulete.Le lasam pe foc pana se inmoaie legumele .Adaugam o mana de patrunjel taiat marunt ,cateii de usturoi pisati,sare si piper dupa gust.Amestecam si lasam sa se raceasca.

Odata aluatul dospit ,il intindem cu ajutorul facaletului  pe masa infainata dupa care taiem cercuri mai mai astfel incat sa putem imbraca complet formele -de muffins am folosit eu dar merg si cele de savarina .
Am taiat maslinele felii si am presat fiecare feliuta intre aluat si peretele formei atat cat sa stea unde o pun si sa nu o ia la vale :).

Am folosit cate 4-5 feliute de maslina la fiecare cosulet.
Dupa ce s-a racit si umplutura ,am pus in fiecare forma cate 2-3 linguri,presand bine. .
Am dat la cuptorul bine incins aprox. 15 min ,pana am vazut ca incepe sa se rumeneasca pe margini .Atunci am scos tava ,am presarat deasupra cascaval,am pus si cate o felie mai groasa de rosie si din nou cascaval.
Am mai dat  la cuptor pentru inca  cateva minute,pana s-a topit si rumenit pe ici pe colo cascavalul.
S-au papat caldute  iar ce a ramas pe a doua zi s-au topit ,reci fiind :) la fel de  repede .





5 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...