miercuri, 7 septembrie 2011
CIORBA CU PERISOARE DE FICAT
Nu demult am facut ciorbica asta si ne-a placut atat de mult incat presimt ca o sa o repet foarte des .
E o ciorba clasica de legume doar ca in loc de galustele de gris am facut perisoare din gris si ficat de pui.
Am folosit
-morcovi
-radacina de telina
-radacina de patrunjel
-gulie
-ceapa
-gogosar
-frunze de leustean si patrunjel
3-4 rosii coapte bine
-ulei
-sare si piper
-300 gr. ficat de pui
-2 oua
-gris
-patrunjel
-piper
Din start va spun ca am facut o oala maaaaree de ciorba ,asa ca injumatatiti cantitatile de la perisoare daca faceti mai putina.
Dupa spalarea si curatarea obligatorie a legumelor urmeaza taierea lor, cubulete,mai mari sau mai mici dupa cum ne place ...sau avem chef :)
Urmeaza apoi sa le calim intr-un strop de ulei.dupa care le stingem cu apa si le lasam sa fiarba impreuna cu frunzele de leustean.
Cat timp fierb legumele ,dam la blender ficatul de pui spalat si curatat de pielite.Pasta obtinuta o amestecam cu frunze de patrunjel maruntite,piper ,cele doua oua si gris .
Cantitatea exacta de gris e ''cat cuprinde'' :) astfel incat, atunci cand punem perisoarele in supa ,acestea sa ramana intregi ,sa nu se sfarame,asa ca puneti grisul putin cate putin pana ajunge sa aiba consistenta potrivita.
Cand legumele sunt fierte de jumatate,punem si perisoarele cu lingurita in ciorba si lasam sa fiarba .
N-am pus sare nici in apa in care au fiert legumele nici in perisoare deoarece se stie ca sarea intareste ficatul asa ca am adaugat sare doar la sfarsit dupa ce au fiert galustele de ficat.
Dupa ce constatam ca sunt fierte perisoarele ,adaugam rosiile maruntite la blender si mai lasam sa dea un clocot.
Potrivim de sare si piper si adaugam o mana buna de patrunjel taiat marunt,dupa ce am oprit focul.
Cine pofteste la un bol de ciorba calda ?:)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Am mai vazut reteta si sunt curioasa cum sunt pentru ca nu am facut niciodata!sper sa reusesc sa fac cat mai curand!Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo incearca linistita.. e foarte buna ..iti spune asta cineva care uraste ficatul :) si care nu s-a saturat de aceasta ciorba :)
RăspundețiȘtergere