Azi facem bulion...simplu ,fara bataie de cap .
Avem nevoie de rosii,sare grunjoasa,zahar-optional si conservant-optional plus un robot de bucatarie cu care sa facem praf rosiile.
Eu de ani de zile fac asa bulionul,adica spal rosiile ,le curat de partea alba si le bag la robot sa le marunteasca .Apoi le pun la foc cu sare si zahar .Cand a scazut zeama din oala , cel putin doua degete (cu cat mai multe degete cu atat mai gros bulionul, deci mai bine)- unitate de masura mostenita din generatie in gneratie :) adaugam praf conservant dupa care putem turna bulionul in sticle curate si sterilizate.
Capacim sticlele apoi le punem in paturi 2-3 zile pana se racesc dupa care le putem depozita in camara.
Eu la aprox. 15 litri de zeama de rosii am pus 4 linguri de sare , 2 de zahar si un praf conservant-daca aveti loc racoros de depozitare nu mai puneti conservant ,eu musai sa pun altfel s-ar strica toate in camara mea calduroasa :).
La fel si cu sarea asi zaharul,se poate pune mai mult sau mai putin in functie de preferinte .
Spor la treaba!
tare harnicute sunteti!Azi am vazut o sumedenie de conserve si eu sunt foarte lenesa:)
RăspundețiȘtergereFoarte bun si gustos preparat in casa,iar rosiile alea sunt grozave!Pupici!
RăspundețiȘtergere