marți, 20 septembrie 2011
SUPA DE ROSII COAPTE
A trecut vara ,trece si toamna indata ,si eu inca n-am postat reteta minunata de supa de rosii coapte aromata cu busuioc ,nu de alta ,dar tare as vrea sa o faceti si voi ca e minunata :).
Avem nevoie de
-8 rosii
-2 gogosari sau /si ardei -eu am pus si 2 ardei galbeni
-1 ceapa
-8 catei usturoi-eu am pus mai mult
-4 linguri ulei de masline
-1,5 litri supa de legume
-150-180 gr. pasta tomate-eu am pus bulion
-busuioc
-sare si piper
Spalam ,curatam legumele si le taiem in doua-rosiile respectiv in sferturi-ceapa si gogosarii si-i punem intr-o tava .
Amestecam uleiul de masline cu busuioc ,verde am pus eu ,taiat marunt ,sare si piper ,usturoi pisat.
Cu acest amestec ungem legumele apoi le dam la copt aprox.45-50 minute.
Cand s-au inmuiat bine scoatem tava de la cuptor si transferam continutul intr-o oala in care am incins 1 lingura de ulei si pasta de tomate /bulionul.Lasam sa se imprieteneasca aromele dupa care le pasam /mixam turnand treptat supa de legume.Potrivim de sare si piper
Am servit rece cu o mana de crutoane langa.
Inspiratia -Culinar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cred ca e foarte buna. O voi incerca si eu.
RăspundețiȘtergerePlus de savoare la supa!asta face rosia coapta!PUP!
RăspundețiȘtergere