miercuri, 17 octombrie 2012

SPANAC SCAZUT CU OU OCHI



Spanacul scazut e o mancare ce se face destul de repede si are un mare + ..ii place mult feciorului meu asa ca nu se aud mormaieli la masa :)
Asa il fac eu
  • 1/2 kg spanac
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceasca ulei
  • 4 lg. smanatana
  • 3 lg. smantana
  • ~ 1/2 l apa
  • usturoi dupa gust
  • sare si piper
Spalam spanacul in mai multe ape.
Ceapa,curatata si taiata fin,o calim in ulei pana devine sticloasa.
Adaugam spanacul rupt in doua ,daca is frunzele mari  ,daca nu ,eu le las asa intregi.
Amestecam pana scad frunzele si lasa zeama apoi lasam la foc mic pana pregatim ingrosala din smantana ,faina si apa pe care apoi o turnam peste spanac.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa ,adaugam usturoiul maruntit ,sare si piper dupa gust.
Noua ne place cu ou ochi deasupra  , musai moale sau cum bine stie ce vrea  mofturiciu '  - ''pe margine sa fie crocant si in mijloc sa curga"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...