marți, 16 octombrie 2012

CIORBA DE PUI A LA GREC


Ciorba asta de pui e una din preferatele noastre pe timpul sezonului rece asa ca se regaseste destul de des in farfuriile noastre .
O fac (cam) la fel de fiecare data:
  • 1 pui 
  • 1-2 cepe
  • 3-4 morcovi
  •  1 radacina de patrunjel
  • 1 bucatica de telina
  • 1 bucatica gulie
  • 1 gogosar/ardei capia/ardei gras- numa' rosu sa fie
  • 1 ceasca de orez
  • patrunjel verde
  • 3-4 linguri de smantana
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare,piper
  • apa  :) in care sa fierbem cele de mai sus
Punem puiul spalat si curatat la fiert intr-o oala cu apa ~ 4 l de apa.
Spumam de cate ori e necesar.Cand e fiarta carnea de jumatate ,adaugam zarzavaturile taiate cubulete.Adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba pana ce se desprinde usor carnea de pe oase.
Scoatem zburatoarea care nu mai este :) si luam carnea de pe fiecare oscior ,bucatica cu bucatica si o rupem fasii sau taiem bucatele.
In tot acest timp ,nu ne facem de rusine ca doar suntem femei si lucram cu trei maini odata :), fierbem orezul de jumatate in apa cu sare iar intr-un bol amestecam smantana cu zeama de lamaie si galbenusurile de ou.
Cand toate astea sunt pregatite adaugam in ciorba orezul si carnea . 
Apoi luam cate un polonic de ciorba si turnam peste smantana ,omogenizam si mai scoatem un polonic  si din nou amestecam cu smantana -asta ca sa nu se branzeasca smantana cand o vom adauga in oala cu ciorba.
Adaugam ingrosala de smanatana peste ciorba din oala apoi o luam imediat de pe foc.Presaram deasupra o mana de patrunjel verde ,mai potrivim de sare si piper ,scoatem din camara borcanul cu iuteala murata dupa care  putem sa trecem la sorbit ciorba fierbinte :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...