miercuri, 14 noiembrie 2012

PRAJITURA PUFOASA CU CREMA DE COCOS


Combinatia dintre blat de cacao superpufos si crema de cocos superfinuta = IUBIRE.

Ingrediente
Blat
  • 3 oua
  • 200 gr. faina
  • 250 gr. zahar
  • 60 gr. cacao
  • 225 ml lapte
  • 115 ml ulei
  • 1 praf de copt
Crema
  • 625 ml lapte
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 gr. zahar
  • 2 plicuri budinca de cocos
  • 250 ml lichior de cocos
  • 250 gr. nuca de cocos
  • 1 pachet de unt/margarina
  • 1 esenta de vanilie
Pornim cuptorul si-l lasam sa se incinga bine pana pregatim blatul.
Separam ouale .
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana obtinem o crema albicioasa.
In timp ce mixam in continuare ,turnam uleiul in fir subtire ,pana il incorporam pe tot.Adaugam si laptele si omogenizam bine.
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate-cacaoa ,faina si praful de copt apoi le punem ,in 2-3 transe ,peste crema de galbenusuri,amestecand bine.
Batem spuma albusurile apoi le incorporam lingura cu lingura in cealalta compozitie.
Turnam aluatul intr-o tava imbracata in hartie de copt si-l dam la cuptor.
Cand scobitoarea iese curata scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca dupa care il taiem in doua.
Pentru a face crema avem nevoie sa preparam budinca.
Amestecam praful de budinca cu zaharul ,cu laptele de cocos si inca vreo 200 de ml de lapte de vaca din cantitatea data (600 ml).Restul de lapte il punem la fiert.
Cand incepe sa fiarba adaugam budinca si lasam pe foc mic  pana se ingroasa ,amestecand incontinuu.
Odata fiarta,adaugam esenta de vanilie apoi luam budinca de pe foc ,o acoperim cu o folie ,sa nu faca pojghita ,si o lasam sa se raceasca.
Peste nuca de cocos turnam lichiorul de cocos ,amestecam si lasam deoparte pana se raceaste budinca.
Spumam untul/margarina apoi incorporam lingura cu lingura budinca racita.
In crema obtinuta adaugam si nuca de cocos imbibata de  lichior.
Pe o foaie de blat intindem mai mult de jumatate de crema,acoperim cu cealalta foaie de blat dupa care inchidem cu restul de crema .Dam la rece pana la servire.
Ornam cu ciocolata /fulgi de ciocolata sau chiar si cu nuca de cocos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...