La postul anterior ziceam de painici astea ce bine merg cu fasolea batuta.
Numele lor asa cum il stiu de la mama este langalau -urat nume, stiu :) si se fac cu drojdie ,mama asa le face....dar eu am inlocuit drojdia cu maia si au iesit minunat de pufoase .
Am folosit
- 3 lgt maia hranita
- 250 gr. faina de malai
- 4-5 lg de ulei
- ~ 600 ml apa fierbinte
- ~500 gr. faina alba/cat cuprinde
- sare
Acoperim vasul si lasam deoparte sa traga faina tot lichidul.Cand amestecul e inca putin caldut ,adaugam maiaua si amestecam bine,apoi turnam si uleiul si omogenizam.
Adaugam apoi faina alba si sarea si cu ajutorul lingurii de lemn le incoporam in aluat.
Nu e nevoie de framantat doar de amestecat cu lingura fiindca aluatul e unul destul de moale si va fi modelat intre palmele ude.
Lasam vasul acoperit la dospit ,la temp. camerei ,3-4 ore apoi dam la frigider peste noapte unde va mai creste.
A doua zi luam 1-2 linguri de aluat pe care-l modelam intre palmele udate cu apa apoi coacem forma obtinuta intr-o tigaie cu putin ulei.
Le papam caldute da' nici reci nu-s de lepadat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu