O ciorba binevenita in sezonul rece ,care cere ceva timp de pregatire dar gustul ei face sa merite efortul.
Am folosit urmatoarele
- 1,300 gr. burta prefiarta
- 800 gr os de vita /rasol
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 feliute telina
- 2 fire patrunjel
- 2-3 frunze de dafin
- sare ,piper dupa gust
- 1 morcov razuit fin +1 gogosar razuit fin + cateva linguri de ulei
- 1 caciulie usturoi
- 3 galbenusuri de ou +9 lg smantana
- otet dupa gust
Cand e aprope fiarta carnea de pe langa os,adaugam si burta spalata bine in mai multe ape ,cu otet.
In aceeasi oala punem si legumele curatate si crestate la capatul mai gros -in cazul morcovilor si al cepelor , telina doar o taiem in bucati mari iar patrunjelul il lasam intreg.
Aruncam in oala si frunzele de dafin si lasam sa fiarba pana burata poate fi mestecata usor .Eu am fiert-o mai bine de 1 h ,cred....
Dupa ce probam burta si vedem ca e suficient de fiarta, strecuram supa iar legumele si frunzele de dafin le aruncam.
Desfacem carnea de pe os si o taiem fasiute.
Procedam la fel si cu burta -o taiem fasii lunguiete ,potrivit de groase.
Punem carnea si burta taiata din nou in supa,adaugam sare ,piper ,otet dupa gust si usturoi pisat si frecat cu putina sare-la fel ,dupa placerea fiecaruia.
Pentru a obtine o culoare frumoasa punem intr-o cratita , morcovul si gogosarul razuit fin sa se inmoaie in cateva linguri de ulei,dupa care punem legumele calite in ciorba.
Lasam ciorba pe foc ,sa mai dea un clocot ,doua apoi oprim focul.
Intr-un castron mai maricel frecam galbenusurile de ou cu smantana,sare si un pic de piper.
Luam cate un polonic de supa fierbinte si-l punem peste smantana ,omogenizam bine si mai punem un polonic de supa si din nou amestecam.
Repetam operatiunea ,pana temperatura amestecului din castron e apropiata de cea a ciorbei din oala ,astfel smantana nu se va branzi deloc.
Adaugam amestecul de smantana si galbenusuri in ciorba.
Gustam si mai potrivim de sare si otet daca e cazul.
Servim cu ardei iute si cu ..Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu