sâmbătă, 10 noiembrie 2012

OREZ CU LEGUME MEXICANE SI CARNE DE PORC


Un fel de mancare rapid,usor si gustos.
Am folosit
  • 500 gr. carne de porc/pulpa
  • 3-4 cepe
  • ulei
  • usturoi
  • sare,piper,boia
  • 500 gr. legume mexicane
  • 1/2  pahar de orez
Ne ocupam de carne  ca cere mai mult timp pentru a se face decat legumele.
Spalam bucata de pulpa si o taiem fasii lungi si subtirele.
Ceapa ,curatata si spalata,o taiem marunt si o punem intr-o cratita cu ulei si o lasam sa se inmoaie.
Adaugam carnea si o prajim usor pe toate partile apoi adaugam usturoiul pisat ,mai invartim in cratita odata de doua ori apoi adaugam apa si lasam sa fiarba.
Cand carnea e moale si intra furculita usor in ea ,o condimentam dupa gust cu sare, piper ,boia si mai lasam pe foc pana scade apa si ramane un sos mai gros.
Io m-am grabit , se vede ca sosul e un pic mai subtire decat as fi vrut ,da' un sos mai gros =sos mai bun asa ca fara graba :)
Punem legumele mexicane la fiert -eu le fierb la abur sau intr-o oala de inox cu fund dublu, cu un strop de apa doar , cu capacul pus si la foc mic .Nu pun sare deloc si ies tare bune si dulcege.
Intr-o oala punem 2-3  pahare de apa si lasam sa fiarba.Cand incepe sa bolboroseasca apa adaugam sare  si orezul spalat in mai multe ape.Lasam sa fiarba .Cand bobul inca nu e complet patruns ,oprim focul si lasam orezul sub capac vreo 10 min. timp in care orezul se va mai  umfla.
Scurgem apoi orezul de apa ramasa si-l  trecem rapid sub jet de apa rece sa-l oprim din fierbere.Trecem cu furculita prin el sa-l aeram apoi il amestecam cu legumele fierte.
Alaturam intr-o farfurie fasiutele de carne si legumele ....si gata masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...