vineri, 16 noiembrie 2012

SUPA CREMA DE DOVLEAC


Abia acum i-a venit randul acestei aromate creme sa vada lumina blogului..e in asteptare de ceva vreme dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
Ingrediente
  • 1,2 kg dovleac curatat si taiat cubulete
  • 1,2 l supa de legume
  • 2 cepe maruntite
  • 4-5 lg ulei
  • ghimbir cat o nuca ,razuit
  • 1 lgt nucsoara
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • 300 ml smantana 
Sotam ceapa in ulei pana se inmoaie usor,adaugam ghimbirul,usturoiul si nucsoara si mai lasam cateva secunde pe foc sa -si lase aromele.
Adaugam dovleacul ,amestecam din nou  apoi adaugam supa de legume si lasam sa fiarba.
 Cand dovleacul se sfarma usor ,luam supa de pe foc si o  dam la blender.
Crema obtinuta o punem din nou pe foc ,adaugam smantana si ii dam un clocot.
O sorbim calduta bucurandu-ne de mirosul provocator al ghimbirului si dulceata dolveacului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...