Am mai avut intr-un borcanel pasta de susan ,am gasit si o punga cu naut fiert ratacita prin congelator asa ca am zis sa pun de o pasta de naut , zisa si hummus .
Ingrediente
- 500 gr. naut fiert
- 2 linguri pasta de susan / tahini
- 4 linguri zeama de lamaie
- 1 -2 lingurite sare
- 6-7 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 1/2 lingurita chimen
- apa -pentru subtiat pasta
- chili -pentru presarat deasupra
A doua zi spalam apoi fierbem boabele de naut ,la fel cum fierbem fasolea - schimbam apa odata ,completam cu apa fierbinte , fierbem cu capacul pus pana ce bobul se sfarma usor intre degete.Asta poate dura chiar si 3 ore,asa ca eu fierb cate 1 kg odata ,portionez ,pun in pungi si la congelator .Cand am nevoie ,doar scot de acolo , fara sa astept ore in sir sa fiarba. Cand mi-e lene rau , asa fac si cu fasolea :) -fierb o cantitate industriala s-apoi n-am treaba :)
Odata fiert si racit ,macar putin,punem nautul in vasul robotului de bucatarie , adaugam pasta de susan si restul ingredientelor si lasam masinaria sa-si faca treaba .Adaugam apa ,putin cate putin pana obtinem consistenta dorita .
Cand ne place textura , transferam pasta pe un platou ,stropim deasupra cu ulei si pudram cu praf de chili .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu