Reteta asta o am de la mama care o are de la o vecina care o are de la cumnata si tot asa pana ma ia cu ameteala :) da' originea ei nu prea are importanta cat gustul dulce-picant care se potriveste asa de bine cu... pizza de exemplu si pe probate.
Ingredientele in doi pasi
- 4 kg rosii
- 1kg ardei capia sau gogosari
- 4 cepe ,eu am pus cepe rosii da' si alea albe merg
- 4 mere rosii
- 12 catei de usturoi
- 10 ardei iuti
- 5-6 fire de telina
- 1 crenguta de cimbru proaspat
- 4-5 crengute de busuioc
Oprim focul si lasam sa se raceasca bine ,scoatem firele de telina,cimbrul il curatam de inflorescente si scoatem doar tulpina .
Dam fiertura prin masina de pasat rosii sau printr-o sita ,sa scapam de pielite ,dupa care adaugam
- 2 linguri mustar dulce
- 2 linguri miere de albina
- 100 gr. zahar
- 100 gr.otet
- 2 linguri de sare
Punem sosul fierbinte in borcane curate,sterilizare,fierbinti ,strangem bine capacele si le lasam pentru cateva zile in paturi (dunst uscat) .Cand s-au racit complet , se depoziteaza borcanele in camara.
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu