O mancare cremoasa cu o crusta crocanta de pesmet ,inceputa pe foc si terminata in cuptor..si careia nu am stiut cum sa-i zic asa ca ...sa fie caserola :) ,da' voi puteti sa-i ziceti cum vreti :)
Avem nevoie de:
- 3 vinete
- 3 cepe
- 1+ 1/2 caciulie usturoi
- 200 gr. sunca
- 2 oua
- 100 gr. branza oaie + 1 pumn plin pentru presarat desupra
- ulei
- sare,piper
- 4 linguri pesmet
Intre timp curatam si taiem ceapa marunt ,zdrobim usturoiul si-l maruntim si taiem sunca cubulete.
Incingem o tigaie cu ulei , nu ne zgarcim fiindca vinetele absorb mult ulei, si punem ceapa ,sunca si usturoiul sa se inmoaie/rumeneasca putin.
Adaugam apoi vinetele si le lasam pe foc pana ce sunt bine patrunse si se zdrobesc usor .
Lasam cateva minute deoparte ,sa se raceasca putin ,apoi adaugam branza ,ouale- batute putin cu furculita , 1 lingura de pesmet ,sare si piper dupa gust. Amestecam incercand sa nu zdrobim complet cubuletele de vinete.
Toata compozitia asta o transferam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu 1-2 linguri de pesmet ,dupa care nivelam si presaram deasupra 1-2 linguri de pesmet amestecat cu 1 pumn de branza.
Dam la cuptorul incins si lasam pana ce se rumeneste stratul de pesmet de deasupra.
Servim caldut sau rece .
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu