duminică, 16 decembrie 2012

BAGHETE APERITIV CU UMPLUTURA DE BRANZA


A trecut ceva vreme de cand am facut acest aperitiv.....dar imi aduc bine aminte ca a avut mare succes..unde mai pui ca e usor si rapid de preparat  ..odata ce le ai pe toate la indemana :)
Avem nevoie de o bagheta scobita de miez ,branza feta ,gogosar taiat cubulete ,putina ceapa rosie maruntita si ea, cubulete de sunca si de castraveti murati.
Nu dau cantitati ,nu cred ca e nevoie ca nu e nimic complicat...ne urmam preferintele culinare :)  si ne jucam cu  proportiile dintre ingrediente .
Amestecam branza cu celelalte chestii subliniate dupa care indesam bagheta cu compozitia obtinuta.
Dam la rece apoi feliem .
Rapid si gustos.

marți, 4 decembrie 2012

TAVALITA



E un ''ceva dulce'' ce se face destul de repede si  fara risc de esec.
Ingrediente blat

  • 3 oua
  • 10 lg. zahar
  • 13 lg. ulei
  • 16 lg. faina
  • 100 ml. lapte
  • 1 praf de copt
                 crema-sirop

  • 200 gr. margarina
  • 100 gr. ciocolata
  • 1 lg esenta de rom
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. zahar
  • 300 gr. nuca de cocos


Batem albusurile spuma adaugam zaharul si mixam pana luceste spuma.
Amestecam faina si praful de copt iar galbenusurile le frecam cu uleiul.
In spuma batuta adaugam putin cate putin din amestecul de galbenusuri si faina ,alternand ,pana terminam de incoporat toate ingredientele.
Coacem pana scobitoarea iese curata.
Dupa racire taiem blatul in cuburi .
Cat timp se raceste blatul preparam siropul amestecand laptele ,zaharul,ciocolata si margarina pe foc pana se ingroasa putin.Dupa ce luam siropul de pe foc adaugam si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca ,dupa care luam fiecare cub in furculita si-l trecem prin sirop apoi il tavalim prin nuca de cocos.
Sunt pufoase,aromate si spornice.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...