joi, 30 august 2012

CLATITE CU MAIA


Bineinteles ca reteta e luata de la Codruta  si ca oricare alta reteta preluata de la ea , si aceasta e mai mult decat perfecta.
Am facut-o cu lapte, cu lapte +apa minerala ,cu zer si au iesit de fiecare data subtiri  si buneee de se topesc in gura.
Avem nevoie doar de
-80 gr. maia proaspata
-80 gr.faina
-320 gr. lapte
-2 oua
-1 varf cutit de sare
Le amestecam pe toate cu un tel si le lasam sa se odihneasca 2-3 ore dupa care le putem coace.
S-a intamplat sa pregatesc aluatul seara si sa fac clatilele a doua zi si au fost la fel de bune si cu multe gaurele.
Spor la clatite !

vineri, 24 august 2012

SALATA DE VINETE SI ARDEI COPTI


Cand am crezut ca am epuizat toate variantele de salata de vinete ,iaca apare inca o combinatie reusita de legume.
Am folosit
-4 vinete
-6 ardei capia
-1 ceapa
-ulei dupa gust :)
-sare idem
Am copt vinetele,le-am curatat apoi le-am lasat sa se scurga.
Pe aceasi plita am copt si ardeii ,am presarat sare ,i-am acoperit si lasat sa se raceasca.Cand au fost doar un pic calduti i-am despielitat si le-am scos semintele.
Odata vinetele racite si scurse,le-am maruntit bine cu cutitul.La fel am procedat si cu ardeii si cu ceapa.
Pe toate astea le-am imprietenit cu ulei si sare apoi am dat totul la rece.
E dulceaga ,cu aroma de afumat ,delicioasa.

miercuri, 8 august 2012

ROSII UMPLUTE CU VINETE SI OUA


.....si  cu un capac dragut de ou-ochi.
Nu scriu in cantitati pentru ca nu am chefdecantaritinultimavreme doar ideea ,asta e importanta :)
Deci avand la indemana
-o vanata
-ardei
-ceapa
-rosii
-oua
-usturoi
-busuioc
-ulei,sare,piper
Am spalat toate legumele  apoi le-am taiat cubulete ,in afara de rosii,dupa care le-am pus la calit in ulei.Le-am lasat pana s-au inmuiat apoi am aruncat peste ele miezul rosiilor  ..caci da am scobit rosiile :)
Cu maglavaisul rezultat am umplut rosiile- complet pe alea mai mici iar la cele mai mari doar de jumatate lasand loc si pentru cate un ou mic.
Am aranjat rosiile in tava apoi le-am dat la cuptor pana s-au facut ochiurile.
A fost un mic dejun interesanto-apetisant ,simpatic si colorat :)

vineri, 3 august 2012

CARTOFI CU ROZMARIN



La cuptor,cu rozmarin si catei de usturoi zdrobiti......cu ulei si sare mare ..hmm un deliciu simplu care se face singur :)
Ingredientele le-am cam zis :) dar azi am chef sa ma repet ...deci
-cartofi noi
-rozmarin
-sare
-ulei
-cativa catei de usturoi
Spalam bine cartofii ,fara sa indepartam coaja,asa ca ii frecam cu un burete pana ne trec apele :)
Care-s mai mari ii taiem in doua ,aia mai mici raman intregi.
Curatam cativa catei de usturoi ,mai multi = mai bine :), dar nu de tot , sa ramana totusi cu un strat de ''pijamale'' apoi ,cu lama cutitului ii storcim bine .
Presaram ulei peste cartofi, amestecam sa se unga pe toate partile, presaram sarea, adaugam crengutele de rozmarin si usturoiul maltratat :) si amestecam din nou .
Punem cartofii intr-o tava si dam la cuptorul incins pana ce furculita intra usor in ei.
Sunt bestiali ..cand musti din ei si le plesneste coaja.. hmmmm..cat .despre usturoiul care se caramelizeaza de umbli apoi sa-l cauti printre cartofi nu mai zic nimic :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...